Facebook E-mail
DE BRILJANTJES
Home Oranje Koeman: ‘Het moet beter dan tegen Engeland’
formats

Koeman: ‘Het moet beter dan tegen Engeland’

Gepubliceerd op 19 juni 2018, door in Oranje.

Bondscoach Ronald Koeman beseft heel goed dat er in Portugal maandagavond een lastige tegenstander tegenover het Nederlands elftal zal staan. Maar weet ook dat er tegen deze opponent normaal best redelijk gevoetbald kan worden.

“Portugal is natuurlijk een sterk team”, zegt Koeman. “Succesvol ook, de ploeg is nog niet zo lang geleden Europees kampioen geworden. Verdedigend is de tegenstander sterk, het team zit goed in elkaar. Tegen Portugal kun je normaal best redelijk voetballen, maar vaak tot bepaalde hoogte. Ze kunnen de boel goed afsluiten.”

Daarnaast, weet natuurlijk ook de bondscoach, heeft de tegenstander in Cristiano Ronaldo een wereldtopper in de gelederen. “Dat soort spelers maakt ook dat een elftal succesvol is. Hij kan vanuit het niets iets creëren. We moeten proberen zelf goed te staan, en van daaruit gaan voetballen. Dat aspect zal beter moeten dan het was tegen Engeland.”

WK 2006

Duels tegen de Portugezen liepen in het verleden nogal eens uit op harde confrontaties, zoals op het WK van 2006, maar daar is Koeman niet bang voor. “Vriendschappelijk voetbal bestaat niet meer. Portugal speelt hard, maar fair. Ik heb met een aantal spelers gewerkt, en ze willen ten koste van alles winnen. Als dat binnen de perken blijft, is dat goed. Het mag niet over de schreef gaan zoals in 2006, dat had niks te maken met voetbal.”

Share