Facebook E-mail
DE BRILJANTJES
Home Oranje Nederland-Peru wordt erewedstrijd voor recordinternational Sneijder
formats

Nederland-Peru wordt erewedstrijd voor recordinternational Sneijder

Gepubliceerd op 19 juni 2018, door in Oranje.

Wesley Sneijder, recordinternational met 133 caps, zal zijn toch al imposante hoeveelheid gespeelde interlands op 6 september van dit jaar uitbreiden tot 134. Op die dag opent het Nederlands elftal het nieuwe interlandseizoen met een oefenwedstrijd tegen Peru in de Johan Cruijff ArenA.

Het zal niet zomaar een ‘friendly’ zijn; het wordt de wedstrijd waarin Sneijder wordt uitgeluid als international, wordt bedankt voor zijn bewezen diensten, nog één keer als speler van Oranje in een volle ArenA. Voor Sneijder is het zijn gedroomde afscheid; op voetbalschoenen, spelend voor zijn land, afscheid nemend in het stadion waar hij veel herinneringen heeft liggen, afscheid nemend van zijn publiek bij een echte interland. Precies zoals hij het graag wilde.

‘Hartstikke blij’

‘Ik kan haast niet wachten tot 6 september.’

“Ik ben hartstikke blij met wat er nu gaat gebeuren. Dit is het afscheid zoals ik het droomde, vergelijkbaar met zoals Podolski dat bij de Duitsers deed. Gewoon: afscheid nemen in een wedstrijd, in een team dat me dierbaar is en op een plaats die me dierbaar is. Ik kan haast niet wachten tot 6 september”, aldus Sneijder vanuit Qatar. “Ik had dit eerlijk gezegd wel een beetje verwacht’, zegt de bijna ex-international. “Dit wilde zowel de KNVB als ikzelf heel graag. Nou, dan komt het er meestal wel van. En je ziet dat het gebeurt. Ik ben er de KNVB oprecht dankbaar voor. Een mooier afscheid kan niet.”

Het was inderdaad al langer bekend bij de KNVB dat Sneijder graag op deze manier zijn afscheid wilde; spelend dus, deel uitmakend van Oranje en niet slechts na een gesprek met bondscoach Ronald Koeman. Onmiddellijk na de ontmoeting tussen Sneijder en Koeman, begin maart in Qatar, is in Zeist actie ondernomen om die wens te realiseren.

 Wesley Sneijder stopt als international In maart beëindigde Wesley Sneijder zijn interlandcarrière.

Speciaal moment

“Zoiets moet uiteraard passen in het programma van de bondscoach. Maar de intentie om onze recordinternational dit afscheid aan te bieden was er bij alle betrokkenen meteen nadat zijn afscheid vast stond. Uiteindelijk leidde het tot de afspraak om op 6 september alles te laten samenvallen. Wesley verdient dit, daar was iedereen het al lang over eens. En nu kan het; tegen Peru, daar zijn we allemaal blij mee. Dit wordt een speciaal moment in de geschiedenis van Oranje en in de loopbaan van Wesley”, aldus Nico-Jan Hoogma directeur topvoetbal bij de KNVB

Het vertrek van Sneijder staat op zichzelf, vanwege zijn status als recordinternational. De KNVB heeft echter ook een plan ontwikkeld om elk jaar bij een officiële interland op passende wijze afscheid te nemen van spelers, die niet meer in aanmerking komen voor Oranje of zelf hebben aangegeven hun status als actieve international af te willen sluiten. Dat gebeurt voor het eerst op zaterdag 13 oktober, wanneer Duitsland de tegenstander is in de Nations League in de Johan Cruijff ArenA. Die wedstrijd wordt aangegrepen om van andere ex-internationals afscheid te nemen. En ook dan zullen de betreffende spelers van Oranje groots uitgeluid worden.

Share