Facebook E-mail
DE BRILJANTJES
Home Oranje Nieuwe gezichten in technische staf Oranje
formats

Nieuwe gezichten in technische staf Oranje

Gepubliceerd op 19 juni 2018, door in Oranje.

Bondscoach Ronald Koeman heeft zijn staf rond. De bondscoach heeft vanaf vandaag, donderdag 15 maart, de beschikking over assistenten Dwight Lodeweges en Kees van Wonderen, keeperstrainer Patrick Lodewijks en fysiek trainer Jan Kluitenberg.

Het Nederlands elftal komt maandag 19 maart bij elkaar op de KNVB Campus voor het eerste trainingskamp onder Koeman. Oranje speelt op vrijdag 23 maart in Amsterdam tegen Engeland en oefent maandag 26 maart in Genève tegen Portugal.

Ronald Koeman

Ronald Koeman is sinds februari van dit jaar bondscoach. Als speler en als trainer behaalde hij grote successen. Met het Nederlands elftal – waarmee hij het EK in 1988 won – en natuurlijk met Barcelona, de club die hij hoogstpersoonlijk naar de winst schoot in de Europa Cup 1. Koeman was voorheen trainer van onder meer de traditionele top-drie van Nederland, Benfica en Everton.

Dwight Lodeweges

Dwight Lodeweges is assistent van Ronald Koeman. Hij heeft veel ervaring als trainer, bij onder meer PSV, Heerenveen en FC Groningen. Ook was hij vorig jaar coach van Oranje onder 20. Lodeweges blijft dit seizoen ook werkzaam bij PEC Zwolle, waar hij John van ’t Schip assisteert.

Kees van Wonderen

Ook Kees van Wonderen is assistent van Ronald Koeman. Hij is tevens trainer van Oranje onder 17, waarmee hij zich inmiddels voor het derde jaar op rij voor de EK-eindronde (4-20 mei in Engeland) heeft geplaatst. Van Wonderen combineert beide functies. Als speler won de voormalige middenvelder in 2002 met Feyenoord de UEFA Cup.

Patrick Lodewijks

Voor Patrick Lodewijks is het een terugkeer bij Oranje, waar hij onder Guus Hiddink ook keeperstrainer was. De oud-doelman van PSV, Feyenoord en FC Groningen werkte de afgelopen anderhalf jaar al met Ronald Koeman bij Everton.

Jan Kluitenberg

Jan Kluitenberg is de fysiektrainer in de staf van Oranje. Hij heeft een ruime ervaring bij verschillende clubs en werkt al jarenlang samen met Ronald Koeman, onder meer bij Benfica, Feyenoord en Everton.

Share